Apple’ın 2017 yılında iPhone X modelini tanıtmasından bu yana çentiklerin akıllı telefon tasarımında bir standart haline geldiğini söyleyebiliriz. Apple’ın tanıtmış olduğu çentik bir hayli kalın bir tasarıma sahipti ve çentiğin yanlarında yalnızca hücresel veri, batarya durumu gibi bildirimler gösterilebiliyordu. Günümüze geldiğimizde ise damla çentikli tasarım, cihazın neredeyse tamamen ekrandan oluşmasını sağlıyor.
Çentiklerin boyutu ne kadar küçülürse küçülsün ekran simetrisini ciddi şekilde bozdukları ve görüntüyü olumsuz etkiledikleri su götürmez bir gerçek. Xiaomi tarafından alınan yeni bir patent, Çinli şirketin tersine çentikli bir tasarımı göz önünde tuttuğunu ortaya koyuyor. Normal şartlarda ön kamera, ahize gibi donanımları taşımak için ekranın içine doğru çıkıntılı olan çentikler, tersine çentikte cihazın dışına doğru çıkıyorlar.
Tersine çentikli tasarımın ekranın deliksiz, çentiksiz bir tasarıma sahip olmasını sağlıyor olması güzel. Bununla birlikte cihazın üzerine sürekli olarak bir çıkıntının bulunması genel cihaz tasarımında olumsuz bir görüntü oluşturacaktır. Üstelik böylesine küçük bir çıkıntı, kamera gibi önemli bir donanımı darbelere karşı da savunmasız bırakacaktır. Bu nedenle Xiaomi’nin böyle bir tasarımı gerçek bir akıllı telefonda kullanmasına pek olasılık verilmiyor.
Akıllı ev aletleri, günümüzde gittikçe yaygın olarak kullanılıyor. Amazon'da bu konuda her geçen gün cihazlarındaki teknolojiyi geliştirmeye çalışıyor. Yeni yayımlanan patentte,...
App Store'da kısa süreliğine ücretsiz olan uygulamaları sizler için listeledik. Eğer...
Google’ın Chromebook cihazlarında kullandığı işletim sistemi Chrome OS’a kullanıcılarının güncellemelerle neler değiştiğini, yeni nelerin geldiğini kolayca öğrenebileceği bir...