Bir siber güvenlik şirketi olan Check Point, Android işletim sisteminin resmi uygulama mağazası olan Play Store’daki 200’den fazla uygulamada bir reklam servisi yazılımı keşfetti. Tıpkı bir virüs gibi davranan bu kötü amaçlı yazılım, içinde bulunduğu uygulamalar üzerinden gelir elde edilmesini sağlıyor.
Siber korsanlar, kötü amaçlı yazılımı Google’ın güvenlik protokollerinden geçirmek için uygulamanın içine dahil etmiyorlar. Uygulama cihaza yüklendikten sonra yazılım, sunucudan indirilerek cihaza kuruluyor. Uygulama çekmecesinde yazılımın simgesi görünmüyor ve yazılım cihazın açılmasıyla birlikte arka planda çalışmaya başlıyor.
Check Point, söz konusu yazılımla ilgili raporunu Google’a bildirdi. Ancak Google henüz konuyla ilgili olarak bir açıklama paylaşmadı. Google, söz konusu uygulamaları Play Store’dan kaldırabilir. Fakat uygulamaların mağazadan kaldırılması, cihazlardan da kaldırılacağı anlamına gelmiyor.
Check Point’e göre arka planda reklam servisi çalıştıran uygulamalardan bazıları şu şekilde;
Vivo'nun bir hafta içerisinde tanıtacağı Vivo V15 Pro'nun tasarımına dair önemli bilgiler edinildi. ...
Uluslararası Uzay İstasyonu (UUİ), yaklaşık 400 kilometre yükseklikteki yörüngede faaliyetlerini sürdürüyor. Saatteki hızı 28 bin kilometre olan istasyon, Dünya etrafındaki bir turunu...
Dünyanın en büyük telekomünikasyon ekipmanı üreticisi olan Huawei ile İsviçreli telekom şirketi Sunrise, İsviçre'nin başkenti Zürih’deki bir ticari 5G şebekesinde...